Praktisk info for Fornebuporten 1

GULVVARME / FJERNVARME

KALDE GULV / VARMEN SKRUR SEG IKKE PÅ

Vi har hatt en del tilfeller hvor fjernvarmeanlegget ikke har fungert skikkelig grunnet luft i systemet. Symptomer på dette er at man hører en jevn suselyd i leiligheten som ikke helt lar seg lokalisere, lyder som kan minne om slag på rørene, eller at gulvene rett og slett ikke er varme.

Opplever du kalde gulv er det to ting du først må undersøke:

1. Hva er temperaturen i leiligheten din? Dersom temperaturen i leiligheten er 22 grader eller mer, vi varmen i gulvene kunne slå seg av og gulvene føles kalde. Dette er normalt. Temperaturen reguleres per rom, så er det 22 grader på feks. kjøkkenet, skal da ikke temperaturen på feks. soverommet være under 22 og gulvene kalde.

2. Fungerer de trådløse bryterne til varmeanlegget? Dette gjør du ved å justere på hjulet på alle dine brytere, og se at de responderer med enten grønt eller rødt blink. Dersom du ikke ser noe blink når du justerer bryteren, må du skifte batterier.

Det er to forskjelige brytere, batteri skiftes enten ved å vippe bryteren av veggen: https://fp1.no/documents/33978/present

Eller ved å skru den ut: https://www.facebook.com/holerud/videos/10161535650180647/

KALDE GULV PÅ BAD

På bad og toalett er det elektrisk varme på gulvene. Dersom varmen ikke fungerer her skyldes dette ikke fjernvarmeanlegget, men sannsynligvis termostaten som er defekt.

Dette er et problem du må ta kontakt med elektriker for å fikse. Styret anbefaler Installatøren AS, tlf: 40 00 21 22, e-post: post@installatoren.as, men du står fritt til å velge en annen elektriker dersom du ønsker det.

TRÅDLØS BRYTER BLINKER RØDT ELLER FUNGERER IKKE

Dersom den trådløse bryteren for gulvvarmen blinker rødt eller ikke blinker når du skrur på hjulet, da må du bytte batteriet.

ØVRIGE PROBLEMER OG SPØRSMÅL

Mer informasjon om fjernvarmesystemet finner du i FDV dokumentasjonen:

https://fp1.no/#/praktisk_info/1296